Οράιζον  |  Ρούτης Πάνος

ISBN: 978-960-14-1418-8

Αρ. σελίδων 498

18,25€

Special Price16,43€

OR

Λεπτομέρειες

Το Οράιζον είναι μια διαμαρτυρία, μία πιστοποίηση. Ένα αντιπολεμικό αλληγορικό έπος φαντασίας που απεικονίζει με ιδιαίτερη γλαφυρότητα την πραγματικότητα και την παρακμή του πολιτισμού μας. Παντρεύοντας το φανταστικό με το αληθινό, προσπαθεί ν’ ανακαλύψει τις αιτίες και ν’ ανιχνεύσει τις λύσεις για τις μάστιγες του σήμερα που ραπίζουν την κοινωνία και ταλαιπωρούν τον σύγχρονο άνθρωπο. Ασχολείται με τη μόλυνση του περιβάλλοντος, την τρομοκρατία, την παγκοσμιοποίηση, τα ναρκωτικά, τον φανατισμό σε κάθε του μορφή. Επίσης με την πολιτική διαφθορά και τη διάβρωση των δικαιωμάτων και των αξιών του ανθρώπου.

Ένα συγκλονιστικό πρωτότυπο bestseller γραμμένο ως περιπέτεια δράσης. Πότε αλτρουιστικό, πότε παραμυθένιο, πότε αλληγορικό και πότε ωμά αληθινό. Οι αναγνώστες μεταφέρονται σε μαγευτικούς μυθικούς κόσμους όπου ξεδιπλώνονται τα σημαντικότερα μυστικά των καιρών μας, διεγείροντας έτσι μια πληθώρα σκέψεων και συναισθημάτων σχετικά με τα βαθύτερα νοήματα της ζωής.

Ο αναγνώστης θα γνωριστεί και θα δεθεί με τους μοναδικούς ήρωες της ιστορίας, βιώνοντας τις ανησυχίες τους. Θα συναντήσει το Μυθικό Φτερωτό Άλογο Πήγασο, θα δει Κένταυρους και Αμαζόνες, Κύκλωπες και Μέδουσες, Σφίγγες κι άλλα πλάσματα και πρωταγωνιστές της Μυθολογίας. Θα πολεμήσει στο Λομάνι με τους Οράιζον και τους Σάρκαν· θα περιπλανηθεί στο Φρούριο της Ουτοπίας και στο Κάστρο του Μπιστ, ενώ θα πηγαινοέρχεται στη Χώρα του Λευκού Ήλιου και στη Γη του σήμερα και του χθες.
Θα ταυτιστεί με την κεντρική ηρωίδα Ρεβέκκα, την οικογένειά της και τους φίλους της. Θα αγαπήσει τον θρυλικό Μπουλ τον Μινώταυρο. Θα συζητήσει με το Σοφό Δέντρο της Γνώσης και με το Φεγγάρι. Θα θυμώσει με τους Μυθικούς Θεούς, δηλαδή τους αντίστοιχους πολιτικους και γενικά όλους όσους ρυθμίζουν επιπόλαια και αυθαίρετα τη ζωή του.
Θα ακούσει προσεχτικά τον Άρχοντα Λάιφ και θα θαυμάσει την πανέμορφη κόρη του, τη φοβερή πολεμίστρια Πριγκίπισσα Φελίσια, ενώ θα προβληματιστεί ιδιαίτερα με την ανεπανάληπτο Βασιλιά του δήθεν Κακού, Τουργκόθ.
Τελικά, θα βρεθεί αντιμέτωπος με το πραγματικό Κακό. Αυτό δηλαδή που καθημερινά ο ίδιος ζει και αντιμετωπίζει, και θα προσπαθήσει να βρει την έξοδο από τον λαβύρινθο. Αδιέξοδα δεν υπάρχουν!

Αυτό το σαγηνευτικό, ρομαντικό και ελπιδοφόρο μυθιστόρημα, ευχάριστο και ταυτόχρονα συγκινητικό, είναι εν μέρει παραμύθι που ψυχαγωγεί, και εν μέρει φιλοσοφικό έργο το οποίο τολμά κι εκφράζει βροντερά, όμως πάντα με αγάπη, τις απόψεις που ο κάθε ορθά σκεπτόμενος άνθρωπος κρύβει μέσα του. Συνδυάζει τις εμπειρίες που έχουν προκύψει από την ιστορία, τη θρησκεία, την πολιτική, με την επικριτική και παράλληλα συναρπαστική πλοκή.
Μια λογοτεχνική ακροβασία που θα προβληματίσει, θα σχολιαστεί, θ’ αρέσει, θ’ αγαπηθεί, και που, όπως όλα τα σπουδαία έργα που αφήνουν εποχή, θα προκαλέσει αντιδράσεις και θα κατηγορηθεί. Γιατί η αλήθεια συχνά ενοχλεί!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :