Η χημεία της αγάπης  |  Μπενσαΐντ Κατρίν&Λελού Ζαν - Ιβ

ISBN: 960-14-1303-0

Αρ. σελίδων 260

15,21€

Special Price13,69€

OR

Λεπτομέρειες

από την αγάπη που υποφέρει
στην αγάπη που προσφέρεται

Μιλάμε πολύ για την αγάπη, την αναζητάμε, την περιμένουμε, την επιθυμούμε, την αποφεύγουμε. Ελπίζουμε να μπορέσουμε να πούμε μια μέρα «Σ’ αγαπώ» σε εκείνον ή σε εκείνη που ονειρευόμαστε, ή το λέμε ήδη στο σύντροφο ή στη σύντροφο της ζωής μας. Όμως ξέρουμε τι λέμε όταν προφέρουμε τις λέξεις «Σ’ αγαπώ»; Ποιο είναι αυτό το «εγώ» που λέει ότι αγαπάει; Και για ποια αγάπη πρόκειται;
Παίρνοντας εναλλάξ το λόγο, η Κατρίν Μπενσαΐντ και ο Ζαν-Ιβ Λελού ρίχνουν μια διπλή ματιά, ψυχαναλυτική και φιλοσοφική, σ’ αυτή την αέναη αναζήτηση που μας αφορά όλους. Και μας καλούν να ανεβούμε την «κλίμακα της αγάπης», προκειμένου να αρθούμε στο ύψος μιας αγάπης που δε βιώνεται πια μέσα στην απαίτηση και την έλλειψη, αλλά μέσα στην πληρότητα του θείου αυτού δώρου.

Στο βιβλίο αυτό εξετάζονται διεξοδικά όλες οι εκφάνσεις-βαθμίδες της αγάπης: ξεκινώντας από την πορνεία, περνώντας από τον πόθο, το πάθος, τον έρωτα, τη φιλία και τη στοργή, έως την ύψιστη μορφή αγάπης, την απόλυτα ανιδιοτελή – που οδηγεί στην ένωση με το θείο.
H Xημεία της Aγάπης αποτελεί παρότρυνση για προσωπική ολοκλήρωση, για άνοιγμα προς τον πλησίον (είτε για τον αγαπημένο μας πρόκειται είτε απλά για το συνάνθρωπό μας), για σεβασμό της προσωπικότητας του άλλου – με λίγα λόγια για περισσότερο και καλύτερο «αγαπάτε αλλήλους».